Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 24, 2010

Καλοκαίρι Revisited - Μια Εξοχή Μέσα Στο Δωμάτιο

Ο χειμώνας πλησιάζει και το καλοκαίρι φεύγει. Ίσως η εικόνα του χαοτικού, ανέμελου, καλοκαιρινού παιδιού σου, πασαλειμμένο με χώμα και άμμο θα πρέπει μπει στο ντουλάπι για λίγο καιρό.

Δεν θα ξεχάσω ενα καλοκαιρινό βράδυ τον γιο μου, απαλλαγμένο απο οποιοδήποτε πρόγραμμα, να έχει ξενυχτήσει με αναίδεια κοιτώντας το φεγγάρι στον κήπο ενός κυκλαδίτικου νησιού. Αστέρια στον ουρανό, τριζόνια να σκούζουν, ανέμελο μωρό, αυτή την σκηνή θα ήθελα να την κρατήσω για πάντα.




Αυτό το ΣουΚου, που θα εχει μάλλον βροχές, μπορείτε να φτιάξετε μια σκηνή με σεντόνι  και να φέρετε τα αστέρια μέσα στο σπίτι. Ακόμα και εαν το πιτσιρίκι σας είναι σε ηλικια που ακομα πιστευει οτι οι γονείς του είναι
τέλειοι και πραγματικά ικανοί να μετακινήσουν τα αστέρια για χάρη του, εμείς θα το κάνουμε κάπως αλλιώς.

Με αυτό εδω το μινι πλανητάριο  ( απο το φανταστικό online καταστημα του δικου μας Πλανηταριου), μπορείτε να φέρετε τον πραγματικό ουρανό στο ταβάνι σας. 
Μάλιστα σας δίνεται η δυνατότητα να βρείτε ποια αστέρια βρίσκονται την ίδια στιγμή στον ουρανό ρυθμίζοντας τη σωστή ημερομηνία, ημέρα και ώρα, οπότε οι πανταχού geeks θα ειναι ευχαριστημένοι και τα βλαστάρια θα μπορούν να ξαναζήσουν τις στιγμές καλοκαιρινής αναρχίας μέσα στο σπίτι.

Πίκολο πλανητάριο
Ακουστέ την βροχή, πείτε ιστορίες για τα αστέρια και εαν δεν έχει βροχή ( και άπλα ακούτε τον γείτονα ) κατεβάστε κανένα soundtrack με τριζόνια, βροχές ή τροπικά δάση και κοιμηθείτε εκείνο τα βράδυ εκεί. Νομίζω οτι θα είναι κατι που θα το θυμούνται για πολύ καιρό.

via Etsy

Photobucket

3 σχόλια:

μπαμπάκα; είπε...

let's cocoon,
pretty soon,
under the stars
and the september moon.

Ζωή είπε...

Έχει λίγο καιρό που σε ανακάλυψα και εσύ σταμάτησες να γράφεις; Ελπίζω να επιστρέψεις σύντομα!

Hilla Hryniszyn είπε...

i wish i was a child again so i could sleep in one of those tents
take a look at my blog, tell me if you like it :)
inveiglefair.blogspot.com