Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2010

Μαμά Μποτέ - Maman Beauté - Λάδι για το Πρόσωπο, Το Σώμα και Το Βλαστάρι


Κάποια μέρα φτάνει ο καιρός που συνειδητοποιείς οτι πρέπει να αρχίσεις να φροντίζεις το δέρμα σου για να μην καταλήξει σαν την ρόδα του καροτσιού σου.

Η Μαρκησία δεν πιστεύει σε ακριβές κρέμες που υποσχονται θαύματα.Οι ακριβές κρέμες και λοσιόν το μόνο που κάνουν είναι να λένε πράγματα που δεν γίνονται ποτέ ( ελα τώρα, θα δείξω 10 χρόνια μικρότερη με την ειδική κρέμα από εγχυλισμα αντσούγιας?) και να επιβαρύνουν οργανισμό και επιδερμίδα με ένα κατεβατό χημικών.

Θα σας πω μια συνταγή που καταργέι τα ξεβαφτικά - ακόμα και για στόκους αδιάβροχες μασκάρες, χρησιμοποιείται και ως ενυδατική προσώπου και σώματος και plus, plus, μπορεις να το χρησιμοποιεις και στο καμάρι σου.

Η συνταγή της Χαοτικής Μαρκησίας


Είναι τόσο απλή που σχεδόν δεν χρειάζεται συνταγή

  •  Βιολογικό Λάδι απο Γλυκό Aμύγδαλο -Sweet Almond Oil. Το βρίσκεις σε όλα σχεδόν τα καταστήματα με βιολογικά. Εγώ χρησιμοποιώ λάδια από την  Primavera.
  • Αιθεραια Έλαια- Essential Oils - Tea Tree Oil, Lavender Oil και Chamomile Oil. Όλα διαθέσημα στα ίδια καταστήματα και σε ορισμένα φαρμακεία.


Τι κάνεις :


Ρίχνεις σε κάθε μπουκάλι 20-30 σταγόνες απο αιθεραιο έλαιο Λεβάντας. 7-8 σταγόνες Tea Tree και 20 σταγόνες έλαιο Χαμομηλιού. Et voila, τόσο απλό. 


Πως το χρησιμοποιείς όμως? 

  • Πρωι-Βραδυ βρέχεις λίγο το πρόσωπο, απλώνετε μια πολυ μικρή ποσότητα απο λάδι, κάνετε απαλά μασάζ και αφαιρείτε με βαμβάκι. Το καλύτερο ξεβαφτικό γιατι βγάζει τα ΠΑΝΤΑ, αφήνει ενυδατωμένη την επιδερμίδα, καταπραυνει και το Tea Tree καθαρίζει τους πόρους.
Πολύ ακριβές μάρκες λανσάρανε αυτη την λογική - Καθαρίζω με Λαδι όμως οι περισσοτερες εχουνε σαν βασικό συστατικό το Mineral Oil. Παράγωγο πετρελαιου στο πρόσωπο και με 40 Euro το μπουκαλι? Μπα, είμαστε ποιο έξυπνες.

Μην φοβάστε εαν έχετε λιπαρή επιδερμίδα διότι αυτο το λάδι δεν φράζει τους πόρους. Πολλά απο τα προβλήματα της επιδερμίδας ( σπυράκια, λιπαρότητα, κοκκινίλες) οφείλονται στο γεγονός οτι χρησιμοποιούνται πολύ σκληρά καθαριστικά και κρέμες με αποτέλεσμα να χάνει η επιδερμίδα το φυσικό της σμήγμα και έτσι να δουλεύει με υπερωρίες φτιάχνοντας περισσότερο σμήγμα απο το κανονικό. Εαν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα σαν της Μαρκησίας τότε είναι ευεργετικό καθώς απαλύνει τους ερεθισμούς.
  • Βάζετε μία σταγόνα στην κρέμα νυχτός για περισσότερη ενυδάτωση
  • Μπορεί να αντικαταστήσει εντελώς την κρέμα νυχτός. Άπλα κάνετε μασας λίγες σταγόνες σε νωπή επιδερμίδα.
  • Μετα το μπάνιο, σε νωπό δέρμα βάζετε ποσότητα και κάνετε μασάζ. Η καλύτερη ενυδατική σώματος ( θυμάστε τo Baby Oil ? Καπως έτσι χωρις το μπλιαχ πετροχημικό ).
  •  Σαν μάσκα στο ντόυς - Το αφήνετε στο πρόσωπο όταν κάνετε ζεστό ντούς και μετα αφαιρειτε. Οι υδρατμοί και το λάδι κάνουν το δέρμα απαλό και λαμπερό.
  • Τέλος, είναι η καλύτερη θεραπέια για ερεθισμένους πωποουδες μωρών και εκζέματα. Τίποτα δεν επαναφέρει το δέρμα του μωρού μου στο φυσιολογικό πιο γρήγορα. Ο γιιός μου είχε μια άσχημη περίπτωση με εκζέματα στα πόδια αλλα καθάρισε μέσα σε 3 ημέρες.


Και όλα αυτά με ελάχιστο κόστος. Ένα μπουκαλάκι μου κρατάει 3 μήνες και έχει αντικαταστήσει σχεδόν τα πάντα.

Υπάρχουν βέβαια κάποιες προφυλάξεις - Οι έγκυες καλό ειναι να ξην χρησιμοποιουν αιθεραια έλαια. Το σκέτο λάδι Sweet Almond έιναι τι ίδιο καλό.
Εαν παστωθείτε με λάδι που έχει αιθεραια έλαια μην βγείτε αμέσως στο ήλιο γιατί υπάρχει κίνδυνος φωτο-αλλεργίας. 

Καλές δοκιμές!

Photobucket




8 σχόλια:

artemis είπε...

Δε βλέπω στις δοσολογίες πόσο λάδι αμυγδάλου χρειάζεται! εννοείς σε ένα μπουκάλι λάδι αμυγδάλου ρίχνεις τα υπόλοιπα?


τρέχω να μαζέψω υλικά!
:)

LaMarquise είπε...

Artemis, η "συνταγή" είναι για ένα μπουκάλι λάδι 100ml. Για παραπάνω απλα πολλαπλασιάζεις τις δόσεις αλλα καλό ειναι να φτιάχνονται σε μικρές ποσότητες ( 50- 100 ml) έτσι ώστε να παραμένουν φρέσκα τα αιθεραια έλαια.

artemis είπε...

Τέλεια! Σ' ευχαριστώ!

Θα σου πω σύντομα εντυπώσεις!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να βρω τα προιόντα Primavera, μήπως μπορείς να μου πεις που τα προμηθευτηκες?
jenny

La Marquise Désordonnée είπε...

Εγώ βρήσκω Primavera σ'ενα κατάστημα με βιολογικά στο Π. Φάληρο ( παλιός Βιολογικος Κυκλος). Αλλά μπορεις να τα βρεις στο internet σε αυτα τα μερη : ( ολα στένουν Ελλάδα )
http://www.bce-europe.com
http://www.bio-naturel.de
http://www.violey.com
http://www.mybeautystore.de
http://www.biologisch24.com/

Εναλλακτικά οποιδήποτε ΓΝΗΣΙΟ ( και οχι μείγμα ) Sweet Almod Oil βρεις θα ειναι μια χαρά.

Ανώνυμος είπε...

Σ'ευχαριστώ πολύ, θα δοκιμάσω να την φτιάξω και θα σου πω αποτελέσματα!!

___ είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση.
Δεν είχα σκεφτεί ποτέ τόσο ανατρεπτικά για τα καλλυντικά και μου άναψες φυτιλάκια.
Χώρια που βρισκομαι στη φάση που τα μπουκαλάκια μου αδειάζουν ένα-ένα και δυσκολεύομαι πολύ να τα αντικαταστήσσω.
Θα δοκιμάσω τη συνταγή σου asap.
Έχεις μήπως καμία ενδιαφέρουσα πηγή να διαβάσουμε περισσότερα για τα χειροποίητα καλλυντικά;

La Marquise Désordonnée είπε...

@Μαριάννα - Ανακαλυψα αυτο το σαιτ με συνταγές http://naturalfacialrecipes.homestead.com/eyeserumrecipes.html
Εχω ηδη παραγγειλει κερί μέλισσας, rosehip oil και carrot seed oil για να φτιαξω σερουμ για το προσωπο και κρεμα αντιγηραντικη για τα μάτια. Οταν τα δοκιμασω και πετυχω συνταγη θα ποσταρω σχόλια.
Πάντως επιμένω, εχω σωθει με αυτες τις συνταγες με το αμυγδαλελαιο και το ροδόνερο όπως ειχα σωθει με την κρέμα που έφτιαξα για ραγάδες στην εγκυμοσύνη. Αξιζει μαι δοκιμή.